Винен туризъм, Винопроизводство, Маркетинг

На 9 и 10 април Пловдив ще е домакин на 15 годишна международна конференция за винен туризъм (IWINETC)

15 годишно издание на Международната конференция по винен туризъм (IWINETC) ще се проведе за пръв път в България. Международната конференция за винен туризъм (IWINETC) е водещото световно събитие за винената и туристическата индустрия. Конференцията, известна с това, че събира на едно място професионалисти и експерти в областта на винения туризъм от цял свят, ще се проведе от 9 до 10 април 2024 г. в Пловдив. Участниците могат да очакват едно истинско потапяне в света на виното, културата, туризма и кулинарните изкушения.

България, със своята богата история на винопроизводството и разнообразни тероари може да бъде световно призната и вълнуваща дестинация за винен туризъм. Петнадесетото издание на IWINETC ще хвърли светлина върху процъфтяващата винарска индустрия на България, като се фокусира върху винарските райони около Пловдив. Участниците ще имат възможност да разгледат лозята, да дегустират изискани вина и да се насладят на вкусната местна кухня, която перфектно допълва ароматите на вината.

Конференцията ще включва редица интересни сесии, семинари и дегустации, водени от професионалисти и винени експерти. Участниците ще се запознаят с най-новите тенденции, устойчивите практики и иновативните подходи към маркетинга на винения туризъм, ще могат да се свържат със съмишленици и да създадат ценни партньорства в света на виното и туризма. Пълната програма IWINETC на може да разгледате на сайта на конференцията.

Антъни Суифт, водеща фигура в световната общност на винения туризъм, изрази вълнението си от провеждането на конференцията в Пловдив, като заяви: „Изключително съм щастлив, че 15-ата IWINETC се провежда в Пловдив, България. Ангажиментът на този регион да произвежда изключителни вина и да създава незабравими преживявания в областта на винения туризъм го превръща в перфектния център за това престижно събитие. Не се съмнявам, че участниците ще бъдат очаровани от красотата на българските винарски райони и от сърдечността на местните хора.“

Регистрация за 15-ата годишна Международна конференция по винен туризъм може да се направи чрез официалния уебсайт на конференцията www.iwinetc.com.